ÖSTM tarafından geçtiğimiz gün duyurulan 2019/7 ile personel alımı tercihleri için süreç başladı. ÖSYM üzerinden alınacak tercihler ile toplamda 8 bin 845 kişinin ataması yapılacak. Peki kimler tercih yapabilir? Nasıl tercih yapılır? İşte Detaylar.

KPSS 2019/7 TERCİHLERİ BAŞLADI:

Sağlık Bakanlığ Lise, Ön Lisans ve Lisans kapsamında personel alımı için tercih süreci başladı. Adaylar tercihlerini yapabilmeleri için öncelikle belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Ayrıca alımlar farklı birimlere yapılacak.

Tercih Kılavuzu  Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığından 11 Aralık 2019 tarihinde yayımlandı. Tercih süreci ise 13 Aralık 2019 tarihinde saat 10:00 itibari ile başladı. tercihler en geç 19 Aralık 2019 tarihine kadar KPSS-2019/7 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktırAdayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

KİMLER TERCİH YAPABİLİR?

Tercih kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

Durumu “Başvuru Genel ve Özel Şartlarına” uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.

TERCİH ÜCRETİNE DİKKAT!

Yerleştirme ücreti 20,00 TL’dir. Adaylar tercihlerini yaptıktan sonra yerleştirme ücretini yatıracaklardır. Yerleştirme ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihleri geçersiz sayılacak ve yerleştirme işlemine dahil edilmeyecektir. Yatırılan yerleştirme ücretleri her ne sebeple olursa olsun iade edilmeyecektir.

TERCİH KILAVUZLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim