Ülkemizin yıl içerisinde en çok atama yapmakta olan kamu kurumlarından bir tanesi olarak bilinen Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz Nisan ayında 9 bin kişilik memur alımı ilanını kamuoyuna duyurdu. Bu ilan ile başvuruları kabul eden Bakanlık sonuçları ortalama 9 günlük süre zarfında açıkladı.

KPSS 2018/5 ataması ile toplam 18 bin memur alımı yapacağını duyuran Sağlık Bakanlığı farklı pozisyonlar dahilinde toplam 18 bin memur alınacağını açıklamış ve müracaatları da 4 Haziran ile 11 Haziran tarihlerinde kabul etti. Başvuruların tamamlanması ile KPSS 2018/5 sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtı beklenirken duyuru yapıldı.

20 HAZİRANDA SONUÇLAR AÇIKLANACAK

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/5 ataması ile toplam 18 bin memur alımı yapıyor. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Buna göre 18 bin kişilik atama sonuçlarının yine 9 günlük süre zarfında yani başvurular 11 Haziran'da bittiğine göre 20 Haziran itibari ile sonuçlarında adayların erişimine açılması bekleniyor. 24 Haziran'da yapılacak olan erken seçimden dolayı sonuçların birkaç gün daha sarkabileceği ve atama sayısını daha fazla olduğu için bu seferki memur alımlarının iki hafta gibi bir süreyi geçebileceği tahmin edilmekteydi ancak düşünüldüğü gibi olmadı. Yeni gelişmeler geldikçe sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim