Sağlık Bakanlığı tarafından yıl başından beri yapılan açıklamalar ile bu sene rekor atamanın yapılacağı kamuoyuna daha önce duyurulmuştu. İlk atama ne zaman yapılacak derken sonunda konu hakkında Sağlık Bakanlığından duyuru geldi ve ilk aşamada 9 bin memur alımı sözleşmeli personel alımı yapılacağı belirtildi.

Buna göre Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/4 tercihleri ile toplam 9 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı yapacak. Buna göre biyolog, çocuk gelişimcisi, ebe, dil ve konuşma terapisti, diyetisyen, fizyoterapist, hemşire, iş ve uğraşı terapisti, odyolog, perfüzyonist, sağlık fizikçisi, sağlık teknikeri, sağlık teknisyeni, psikolog pozisyonları için KPSS 2018/4 atamalarında 9 bin memur alımı yapacaktır. Peki atamaya adaylar başvurularını nasıl yapacak?

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/4 atamalarına adaylar başvurularını nasıl yapabilir? Buna göre adayların https://ais.osym.gov.tr linkini kopyalayarak tarayıcılarının url bölümüne yapıştırması ve enter tuşuna basması gerekmektedir. Bu link aracılığı adaylar Aday İşlemleri Sistemleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM sitesine erişebilir ve bu alandan KPSS 2018/4 tercihlerine tıklayarak uyum sağladığı pozisyonlara başvurularını tercih olarak yapabilir ve kayıt işlemlerini gerçekleştirebilir. Kayıt işlemlerinin ardından adaylar onay ücreti olan 15 TL'lik ödemesini bankalardan ya da ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yaparak tercihlerini kayıt edebilir.

BAŞVURU YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM aracılığı ile Sağlık Bakanlığı KPSS 2018/4 tercihleri aracılığı ile 9 bin kişilik sözleşmeli personel alımı gerçekleştirmektedir. Peki başvuru yaparken adayların dikkat etmesi gerektiği noktalar nelerdir? Buna göre adayların tercihleri yaparken nitelik kodlarına dikkat etmesi gerekmektedir. Nitelik kodların ne olduğu ve bu kodlara adayın sahip olup olmadığını da öğrenmesi gerekmektedir. Nitelikleri uyumlu olmayan kadrolara başvuru yapan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır. Yine adayların onay ücreti olan 15 TL'lik ödemesini de yapması gerekmektedir.

RESMİ BİLDİRİ ve ARANAN ŞARTLAR BURADA

Editör: TE Bilisim