Son günlerde sağlık alanında atama bekleyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren atamalarla ilgili önemli bir açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Kontenjanlar ile ilgili çalışmaların yapıldığını dile getiren Koca, konuyla ilgili raporların ve taleplerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderildiğini ve kısa süre içerisinde durumun sonuçlanacağını düşündüğünü ifade etti.

17 bin 689 kişinin ataması netleşiyor!

Sağlık Bakanlığı’na bağlı kamu kurum ve kuruluşlarında görev alacak olan yeni personeller için 17 bin 869 kişinin görevlendirilmesi bekleniyor. 17 bin 869 kişinin hangi alanlarda görev alacağı ile ilgili titiz bir çalışma yapıldığını aktaran Koca, kararın onaylanması ile birlikte kılavuzların yayınlanacağını söyledi.

Gündemdeki 10 şehir hastanesi ne olacak?

Muhabirlerin sorularını da yanıtlayan Koca, ihale süreci devam eden 10hastanenin yapımı ile ilgili kamunun görev alabileceğini söyledi.   Gündemde kamu işbirliğiyle yapılan hastanelere yönelik eleştirilere de yanıt veren Koca, bilindiğinin aksine ihale süresinin 25 değil, 5 yıl olduğunu belirtti. Koca bu konuyla ilgili sözlerini "Şehir hastaneleriyle ilgili bir kullanım bedeli var.   "O durumda sadece kullanım bedelini almış olur. Diğer hizmetleri biz herkese ihale edebiliriz. Çünkü hastane sonuçta bizim." diyerek noktaladı. Açıklamalara göre 2020 yılı için bu işlemlere ayrılan bütçe 10.2 milyar dolar olacak.

Vatandaş şehir hastanelerinden memnun mu?

Şehir hastaneleriyle ilgili yapılan anketlere ve memnuniyetlere dikkat çeken Koca’nın paylaştığı rapora göre il il memnuniyet durumları şöyle;

  • Eskişehir yüzde 99
  • Adana yüzde 98
  • Mersin yüzde 96
  • Isparta yüzde 95
Editör: TE Bilisim