Maliye Bakanlığı tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklama da Sağlık Bakanlığının 9 bin memur alımı için onayın verildiği duyurusu yapılmıştı. Bu açıklamadan sonra tüm adaylaar gözlerini Sağlık Bakanlığının 9 bin memur alımı ilanına dikmişken konu hakkında ilan geldi.

Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan açıklama da Sağlık Bakanlığının 9 bin memur alımı yapacağı öğrenildi. İlgili ilan kamuoyuna açıklandığı gibi yine hangi pozisyon için kaç kişilik atamanın yapılacağı da öğrenildi. Peki hangi pozisyon kaç KPSS puanı ile atama yapacak?

HANGİ POZİSYONA KAÇ KPSS PUANI GEREKİYOR?

Buna göre kadroya başvuran kişilerin KPSS puanına göre kadro atamaları değişecektir ancak İşin Olsa ekibi olarak geçmiş dönem atamaları incelediğimizde genel olarak tekniker pozisyonuna atanabilmek için adayların en az 80 ile 85 arasında KPSS puanına sahip olması gerektiği görülmektedir. Tabi başvuraya göre bu puan değişecektir.

Örneğin geçtiğimiz dönem atamalarında hemşire kadrosundaki atamaların 60 puana kadar düştüğü görülmüştü tabi bu ilgili kadroya başka kimsenin başvurmadığından kaynaklandı. Yine her sene olduğu gibi perfüzyonist kadrosunun atama puanın az olması beklenmekte hatta bazı kadroların boş kalacağı tahmin edilmektedir.

Ebe alımında geçtiğimiz atamada 62 puan ile Hakkari iline memur alınmıştı fakat bu alımda yine böyle bir durum olur mu net olarak bilinmemektedir. Diyetisyen atamalarında KPSS puanları oldukça yüksek olmak ile birlikte bu atamalarda da ortalama 90 ile kapatacağı ön görülüyor. Yine fizyoterapist kadrosu içinde atamaların 85 - 90 ile yapılacağı düşünülmekte olup en düşük puan ile alımın genel olarak hemşire kadrosuna yapılacağı tahmin ediliyor.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim