Sağlık Bakanlığının bu sene 8 bin 844 kişilik memur alımı yapacağı KPSS 2020/4 ataması ile ilan edilmişti. Buna göre adaylar 14 Ocak 2020 tarihinde başlayarak 20 Ocak tarihine kadar müracaatlarını gerçekleştirdiler. Başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi AİS aracılığı ile yapıldı. Başvurularını yapan adaylar 21 Ocak 2020 tarihine kadar onay ücretlerini yatırdıktan sonra sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. Buna göre sonuçların bugün açıklanması bekleniyor. Fakat yaşanan gelişmelerden dolayı açıklanma tarihi sarkabilir.

Sonuçlar Haftaya Açıklanabilir!

Sağlık Bakanlığının 28 Şubat 2020 tarihi itibari ile 8 bin 844 kişilik memur alımı sonuçlarını açıklaması bekleniyor fakat İdlib'de yaşanan derin üzücü hadise nedeni ile sonuçların açıklanma tarihinin önümüzdeki haftaya ertelenebileceği ön görülüyor. Fakat resmi bir açıklama henüz gelmediği için sonuçların net hangi tarihte açıklanacağı bilinmemektedir.

Puanlar Merak Ediliyor

Sağlık Bakanlığı 2019 yılının Aralık ayında 8 bin kişilik personel alımı ilanı daha yayımlamış ve çok sayıda aday başvuru yapmıştı. İlgili başvurular 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanı ile yapıldığı için atamalar daha yüksek puan ile kapatmıştı. Fakat KPSS 2020/4 2018 yılında yapılan KPSS sınavının puanı ile ikinci atama olduğundan dolayı puanların daha da düşmesi bekleniyor ancak net sonuçlar açıklanmadan hangi branşın kaç puan ile kapatacağı net olarak bilinmemektedir. Resmi duyuru gelir ve sonuçlar açıklanırsa İşin Olsa sitemiz, mobil uygulamamız ve sosyal medya hesaplarımız ile sizleri bilgilendireceğiz.