Sağlık Bakanlığı tarafından 2019 yılı rakamlarına ilişkin olarak açıklanan resmi bilgiler 2019 yılında 30 bine yakın sağlık personeli alınacak olduğu yönünde.

Bakanlık tarafından alınacak olan sağlık personelleri atamasının açıktan mı yapılacağı veya merkezi atama ile mi yapılacak olduğu hakkında ise sağlık personelleri merak içerisinde ve ne olacak olduğunu merak ediyorlar.

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Güven, 30 bin kadar sağlık personelinin ilk atamada büyük oranda atanacak olduğunu ve işe başlatılacak olduklarını açıkladı. Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Güven, bakanlığın bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Güven, ayrıca alımların KPSS puan üstünlüğüne göre mülakatsız olarak alımların yapılacak olduğunu açıkladı.

Henüz yakın zamana kadar bakanlık net olarak bu konuda bir basın açıklaması yapmamış ve sağlık personeli olmak isteyen birçok vatandaşın soru işaretleri ile karşı karşıya kalınmıştı. Bakanlık tarafından yapılan bu açıklamadan hemen sonra yakın zamanda tekrar bir açıklamanın yapılması bekleniyor.

Editör: TE Bilisim