Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü 2019 yılı atama yapılacak. Yayımlanan ilana göre, Sağlık Hizmetleri temel kanunun ek birinci maddesi ile kamu kurum ve kuruluşlarına Açıktan kura ile atanacak bazı sağlık personellerinin atama usul ve esaslarına ilişkin yönetmelik hükümlerine göre Sağlık Bakanlığı ve bağlı olduğu kamu kurum ve kuruluşlarına oluşan ihtiyaç doğrultusunda , Tıpra uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi ve eczacılık kadrolarına atama yapılacak. Atama İlk defa veya yeniden olmak üzere noter tarafından bilgisayar ortamında yapılacaktır.

ATAMA KURASINA BAŞVURU YAPACAKLARDAN ARANAN ŞARTLAR?

Sağlık Bakanlığı atama yapacağı adaylardan başvuru yapabilmeleri için, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Bakanlık ve bağlı kuruluşlarında 65 7Sayılı kanunun 4/a maddesine tabi olarak Devlet memuru olarak çalışanlar dışında diğer statülerde görev yapan eczacı, diş tabib ve uzman diş tabipleri, İlk defa veyniden atanmak isteyen ve 3359 sayılı kanun gereği devlet hizmetleri yükümlülüğü bulunmayan tabip ve uzman tabipler, 657 syılı kanuna tabi devlet memuru olarak çalışanlar hariç diğer statülerde görev yapan ve kura son başvuru tarihi itibariyle devlet hizmeti yükümlülüğü tamamlamış olan tabip ve uzman tabipler, Kura son başvuru tarihine kadar mezun olmuş ve en geç 25 Şubat 2019 tarihine kadar Sağlık Hşzmetleri Genel Müdürlüğü tarafından diploma uzmanlık tescilleri yapılmış olan uzman ve uzman diş tabipleri başvuru yapabilierler. Ayrıca, 

KURAYA BAŞVURULAR:

Sağlık bakanlığı atama kurasına başvuru yapacak adaylar başvurularına 18 Şubat 2019 tarihi itibari ile başlayabilir ve en geç 25 Şubat 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular PBS üzerinden elektronik ortamda yapılacak. Başvuru evraklarının son geliş tarihi ise 01 mart 2019 oalrak belirtilmiştir.

İlgili kura ise 14 Mart 2019 tarihinde Yeri ve saati www.yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.Atamaya esas belgelerin son geliş tarihi ve saati ise 15 Nisan 2019 saat 18:00 oalrak belirtilmiştir. Kura hakkında daha detaylı bilgi almak için Buraya Tıklayınız.

Diğer memur alımı ve personel alımı ilanlarından haberdar olmak için ise İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek ilanlardan ve gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim