Sağlık Bakanlığı 28 Ekim 2016 ile 3 Kasım 2016 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile 2016/7 tercihleri yapacak. Söz konusu tercihleri ile 4 bin 984 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapacak olan Sağlık Bakanlığı bünyesinde ki boşlukların bir kısmını doldurmuş olacak. Yıl sonuna kadar 15 bine yakın personel alımı yapması beklenen Bakanlık yeni yayımladığı bildiriler ile personel alımı yapmaya devam ediyor. Önümüzde ki hafta başlayacak olan 2016/7 tercihleri ile 5 bine yakın sözleşmeli sağlık personeli alacak olan Sağlık Bakanlığı hangi kadrolar için alım yapacak.

Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans Mezunu Alım Yapılacak

Sağlık Bakanlığı yayımlamış olduğu bildiri ile 2016/7 tercihleri kapsamında ortaöğretim (lise), önlisans ve lisans mezunu sözleşmeli personel alımı yapacak. Toplam alınacak personel sayısı 4 bin 984 olarak belirtildi. Peki hangi mezunları için kaç personel alınacak.

Lisans mezunu - 2 bin 566 personel alınacak
Önlisans mezunu - bin 289 personel alınacak
Ortaöğretim mezunu - bin 157 personel alınacak

Yukarıda hangi mezun için Sağlık Bakanlığının 2016/7 tercihlerinde toplam kaç personel alımı yapacağı belirtilmiştir. Söz konusu Sağlık Bakanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile alımlar hakkında detaylı bilgi yayımlanmış olup hangi mezun için kaç personel alınacak, hangi kadrolar için kaç personel alımının yapılacağını incelemek isteyen adayların aşağıda ki bildiriyi incelemesi gerekmektedir.

Kadro ve Personel Sayıları İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim