Bilindiği üzere kamuoyuna Gazeteci Murat Polat tarafından yapılan açıklama ile Sağlık Bakanlığının 18 bin kişilik memur alımı yapacağı belirtilmişti. Bu açıklamadan sonra haberin doğruluğu araştırıldı ve gelen yeni iddialar göre Sağlık Bakanlığının 9 bin kişilik atamasından sonra 18 bin kişilik memur alımı daha yapılması beklenmektedir.

Sağlık Bakanlığının 18 bin memur alımı yapması bekleniyor peki alımlar ne zaman yapılacak ve hangi pozisyonlar için yapılacak? İşin Olsa ekibi olarak siz değerli adaylarımız için 18 bin memur alımının seçimden önceye yetiştirilip yetiştirilmeyeceği konusunu değerlediriyoruz.

SEÇİMDEN ÖNCE ATAMA OLUR MU?

Sağlık Bakanlığı bünyesinde ciddi açıklar bulunuyor ve açıkların kapatılması için alımların en kısa sürede yapılması beklenmektedir. Gazeteci Murat Polat tarafından yapılan duyuruda 18 bin atamanın Haziran ayında yapılacağı resmi sosyal medya hesabı üzerinden duyurulmuştu.

Buna göre seçimler 24 Haziran'da yapılacak ve Gazeteci Polat'ın duyurusuna göre alımların Haziran ayında yapılacağı öğrenilmişti. Buna göre Sağlık Bakanlığı cephesinden yazılı olarak resmi bir açıklama yok fakat araya seçimlerin girmemesi ve karışıklığın yaşanmaması için büyük bir ihtimal ile 18 bin kişilik memur alımının seçimlerden önce yapılması ön görülmektedir.

İŞİN OLSA - ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim