Ülkemizin önde kurumlarından bir tanesi olarak bilinen Sağlık Bakanlığı her sene Maliye Bakanlığı tarafından en sık alım yapan kamu kurumları arasında yer almaktadır. Buna göre Sağlık Bakanlığı bu senede çok sayıda alım yapacak öyle ki kurumun bu sene sonuna kadar toplam 55 bin memur alımı yapması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı memur alımları kademe kademe yapılması beklenmekte olup ilk aşamada toplam 16 bin memur alımı yapılacağı düşünülüyor. Sağlık Bakanlığının 16 bin memur alımına ilişkin kadroları belli oldu. Buna göre pozisyonlara göre kaç kişilik memur alımı yapılacağı öğrenildi, peki detaylar nedir?

16 BİN MEMUR ALIMI KADROLARI NEDİR?

Sağlık Bakanlığı bu sene on binlerce personel ataması yapacak olup ilk olarak 16 bin kişilik alım ilanı başvuruların başlatılması bekleniyor. Peki hangi pozisyon için kaç kişilik alım yapılacak? Buna göre diş tabibi 1 personel, diyetisyen 1 personel, ebe bin 3 personel, hemşire 5 personel, psikolog 1 personel, sağlık memuru 45 personel, sağlık teknikeri 1 personel, tabib 6677 personel, uzman tabip 8266 personel olmak üzere toplam 16 bin atama gerçekleştirilecektir.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığı yıl sonuna kadar toplam 55 bin kişilik memur alımı gerçekleştirecek olup ilk alımını yukarıda verilen kadrolar için toplam 16 bin kişilik olarak gerçekleştirmesi beklenmektedir. İşin Olsa ekibi olarak sizler için Sağlık Bakanlığının ilanlarını takip ediyoruz, konu hakkında gelişme olduğunda ya da ilan yayımlandığında bilgi vereceğiz.

Memur İlanı Yayımlandığında Haberdar Olmak İster Misiniz?
Anlık Bildirim: 
Mobil Uygulamamızı Buradan İndirebilirsiniz

İŞİN OLSA - ÖZEL HABER