Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alacak!

İlk olarak sözleşmeli bilişim personeli alarak kamu memuru alımlarına başlayan Sağlık Bakanlığı, şimdi de sözleşmeli personel alarak değişik kadrolarda memur alımı yapacağını duyurdu. 1 ayı geçkin süredir devam eden açıklamalara bugün yenisi eklendi. Yeni yapılan açıklamaya göre alınacak sözleşmeli personeller için ilk olarak kadro sayısı 12 Bin olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre ilk olarak 12 bin sözleşmeli personel alımı yapılacağı netleşti. Sonrasında yine aynı şartlarla tekrardan alım yapılacağı duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımında Mülakat Olacak Mı?

Son yıllarda dışarıdan alımlarda genellikle sözlü olarak mülakat yapılmaya başlanmıştı. Bu süreç içerisinde eğitim kadrolarına yapılan alımlar da eklenince büyük bir tepki doğmuştu. Şimdi gündeme sağlık üzerine alınacak personellerin mülakata alınıp alınmayacağı geldi. Mülakat yapılması konusunda net bir açıklama gelmedi.

Sağlık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımında Kadrolar Belli Oldu!

Sözleşme personel alımı kapsamında kadrolar açıklandı. Açıklanan kadrolarda önlisans, ortaöğretim ya da lisans mezunu şartlarından hangisi istendiği net olarak belli değil. Tam olarak başvuru tarihlerinin aralığı da açıklanmadı. Detaylı bilgiler gelmeye başlayınca sizlere sunmaya devam edeceğiz. İşte kadrolar:

Alınacak Kadro

Kontenjan Sayısı

Biyolog

30

Ebe

1000

Çocuk Gelişimcisi

32

Dil ve Konuşma Terapisti

18

Diyetisyen

160

Fizyoterapist

400

Hemşire

6835

İş ve Uğraş Terapisti

21

Sağlık Fizikçisi

22

Sağlık Teknikeri

2592

Sağlık Teknisyeni

408

Sosyal Çalışmacı

190

Perfüzyonist

40

Psikolog

170

Odyolog

82

Editör: TE Bilisim