Sağlık Bakanlığı pandemi ile mücadele süresinde en çok atama yapan kurum olarak karşımıza çıktı ve 2020 yılı kapanmadan atamalar yapmaya devam ediyor. Uzun süredir Sağlık Bakanlığının personel alımı yapacağı beklenirken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 12 bin kişilik personel alımı yapılacağını belirtirken ilgili konu hakkında tarihte verdi. Peki Sağlık Bakanlığı 12 bin kişilik atama tarihi ne zaman yayımlanacak, ilan tarihi belli mi?

Atama Tarihi Nedir?

Sağlık Bakanlığının 12 bin kişilik personel atama tarihi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Kasım ayının ilk haftası olarak duyuruldu. Yani ortalama Kasım ayının 1 - 7. günleri arasında ilanın çıkarılması ve birkaç gün içerisinde de ortalama 10 iş günü sürecek başvuruların başlaması bekleniyor. Bu süre zarfından sonra ise kontenjanlara göre puanlar sıralanacak ve yerleşen adayların işlemleri gerçekleştirilecektir.

Atamanın Ertelenme Tarihi Var Mı?

Kasım ayının ilk haftası ilanın yayımlanabileceği Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyuruldu. Peki atama tarihinin ileri bir tarihe alınma ihtimali var mıdır? Normal şartlarda Bakanların söyledikleri tarihlerde atama ilanları çıkarılır ancak sosyal medya üzerinden KPSS sonuçları 26 Kasımda açıklanacak olan ön lisans sağlık mezunları Sağlık Bakanlığı Personel Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmeye çalışmakta, sosyal medya üzerinden kendilerini duyurmaya çalışmakta ve atamanın 26 Kasım'dan sonra yapılmasını talep etmektedir. Ancak bu talepler cevap bulur mu bilinmemekte olup yüksek ihtimal atamanın 2020 KPSS lisans puanı ve 2018 KPSS lise ile ön lisans puanlarıyla yapılacağı ön görülüyor.

Editör: TE Bilisim