Erdoğan, sağlık alanında görev almak isteyen adaylara müjdeyi verdikten sonra hayırlı olsun dileklerini de iletmeyi ihmal etmedi.

30 BİN PERSONEL NE ZAMAN ALINACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 bin istihdam yapılacağını ve ilk aşamasında 12 bin sağlık personelinin istihdamının sağlanacağını belirtti ancak personel alım tarihine ilişkin bilgi aktarmadı.

KADROLAR NETLİK KAZANDI

Alım tarihine ilişkin bilgilerin yer almadığı konuşmada alınacak kadroların detayları açıklandı. Bu kapsamda 1,000 ebe, 3 bin sağlık memuru, biyolog, çocuk gelişimcisi ve 6 bin 835 hemşire alınacağı bildirildi. Alınacak sağlık personelleri kamu personeli seçme sınavı ile alınacak olup, başvuru şartlarına ilişkin detaylar ise ilerleyen zamanlarda netlik kazanacak.

İLK ETAP HAZİRAN AYINDA!

Alıma ilişkin tam tarih verilmese de Sağlık Profesyonelleri Platformu Kurucusu Aras Ali Altıntaş, son 10 yıla baktığımızda en yüksek sağlık personeli atamasının yapılacağını ve bu atamanın ilk etabının 2019 Haziran ayında yapılacağını bildirdi. Aras Ali Altıntaş alımın hangi gün yapılacağı hakkında net bir bilgi vermedi.

İLAN İÇİN SÜREÇ TAKİBİ NEREDEN YAPILACAK

Adaylar ilk etapta 12 bin sağlık personeli için yapılacak resmi duyurulara Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü adresi olan https://yhgm.saglik.gov.tr adresinde takip edebilir ayrıca isinolsa.com üzerinden Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanları hakkındaki haberlere ulaşabilirsiniz.