Sağlık Bakanlığı bilindiği üzere 12 bin kişilik personel alımı yapacak. Buna göre personel alımının yapılması Ekim ayının son günlerinden beri beklenirken geçtiğimiz gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli bir duyuru yaparak birkaç gün içerisinde ilanın kamuoyuna duyurulacağını ve başvuruların da alınacağını belirtti. Buna göre hangi pozisyondan kaç personel alınacağı, 12 bin personel alımının branşlara göre dağılımı bazı pozisyonlar için Bakan Fahrettin Koca tarafından duyurulmuş oldu.

Pozisyonlara Göre Dağılım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kendisine yöneltilen pozisyonlara göre dağılım belli oldu mu sorusuna "Önümüzdeki günlerde. Hazırlık yapılıyor, ÖSYM hazırlık yapıyor. Bununla ilgili istiyorsanız hemen söyleyeyim: 7 bin hemşire, 1.700 ebe, 2.864 sağlık teknisyeni gibi devam ediyor." şeklinde açıklama yaptı.

Buna göre yukarı9da pozisyonlara göre dağılım belirtilmiş olup toplamı 12 bine yakın pozisyon yapmaktadır. Kalan az bir miktarın ise diğer sınıflar için yapılması ön görülmektedir. 12 bin kişilik ilanın duyurulması ardından özellikle atama beklemekte olan hemşire yardımcısı gibi pozisyonlar için atamanın olup olmayacağı da net bir şekilde öğrenilmiş olacak.

Resmi İlandan İlk Haberdar Olmak İçin Hemen Aşağıdan Uygulamalarımızı İndirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim