Geçtiğimiz 17 Kasım tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'de kısıtlamaların yeniden başlayacağını, kısmi sokağa çıkma yasaklarının olacağını duyurdu. Buna göre açıklama sonrası aynı gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu kamuoyuna detaylı ve uzun bir açıklama yaparak tüm bilgileri içerdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise yasakların artırılması, tedbirlerin çoğaltılması, tam sokağa çıkma yasağına yönelik açıklamalarda bulundu. Peki tam sokağa çıkma yasağı gelecek mi, tedbirler nasıl artırılacak?

Bakan Resmen Açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tedbirlerin artırılması, tam sokağa çıkma yasağı hususunda  "Bu önlemler işe yaramaz ise hala tedbirlere uymakta sıkıntı çıkaran olur ise ve sayılar beklediğimiz, dilediğimiz oranda düşmez ise emin olun daha zorlayıcı kısıtlamalar da getireceğiz. Tam kapanma mı olur, şehirlerarası seyahat kısıtlaması mı olur, gece sokağa çıkma yasağı mı olur, buna karar veririz. Ama her şey sayılara bağlı. Düşerse yasaklar azalır. Düşmezse artar" şeklinde mesaj verdikten sonra "Sayın Cumhurbaşkanı'nın önlemleri bizzat açıklaması ve önlem paketi olması şu açıdan iyi, farkındalığı arttırıyor ve ciddiyeti herkese hatırlatıyor. Bu iş ciddi, şakası yok mesajı en iyi böyle veriliyor. Daha fazlası olabilir miydi? Olabilirdi. Mesela ben kendi adıma hafta sonu biraz daha sert bir önlem isterdim. Ama bu da halka yeterince mesaj verdi Bu bir adım sonra hasta sayısına, bir adım sonra ağır hasta sayısına, bir adım sonra entübe sayısına, bir adım sonra da vefat sayısına olumlu yansıyacak ve hepsi peyderpey düşecek." şeklinde konuştu.

Her gün akşam 19.30 surlarında Sağlık Bakanı tarafından resmen duyurulan sayılar eğer iki hafta içerisinde düşüş göstermez, olumlu tablo çıkmazsa yasaklar daha da artacak ama düşerse yasaklar azalacak.

Editör: TE Bilisim