Sağlık Bakanlığı geçtiğimiz sene sözleşmeli sağlık personeli kadroları için 12 bin kişilik atama gerçekleştirdi. Bu atamalarda bilindiği üzere bazı kadrolar boş kaldı ve yapılan resmi açıklama ile 235 kadronun boş kaldığı belirtildi. İlgili açıklamalar çarpıtıldı ve bazı sosyal medya sayfalarından Sağlık Bakanlığının 235 personel ataması yapacağı, bu senenin atama sayısının belli olduğuna dair haberler yapıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca olayların giderek artmasından sonra resmi bilgiyi kamuoyu ile paylaştı.

235 Atama Olmayacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter Üzerinden 235 sağlık personeli atamasının kabul edilmeyeceğine yönelik gelen tepkilere yanıt verdi. "Evet #235SağlıkAtamasıKabulEdilemez Çünkü 235 yeni atama sayısı değil geçen yıl açılan kadrolardan boş kalan kadro sayısıdır. Yeni atamalarla ilgisi yoktur. Yanlış bilginin doğrudan hızlı yayılması sağlıklı değil." açıklaması yapıldı.,

Haberler Çarpıtılmaya Devam Ediyor

Bazı sosyal medya kanalları üzerinden Sağlık Bakanlığının 2021 yılı için sadece 235 kişilik atamanın yapılacağı belirtilmekte olup bu haberlerin gerçeği yansıtmadığının bilinmesi gerekiyor. Öyle ki dün 150 binden fazla tweet atılarak bu rakamın kabul edilmeyeceği Twitter üzerinden kamuoyuna duyurulmaktadır. Adayların bu tip haberlere inanmaması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığının bu sene ilk aşama da 15 bine yakın kadro tahsisi ile atama yapması ön görülüyor.