12 Aralık 2020 TBMM'de Sağlık Bakanlığının bütçesi görüşüldü ve onaylamalar yapıldı. Sağlık Bakanlığının son yıllardaki çalışmaları, personel kadrosu, personel maaşlarına yönelik değerlendirmeler yapılırken milletvekilleri yeni alımların ne zaman olacağı ve bakanın 2021 yılı personel ile işçi alımına yönelik açıklama yapması da istendi. Buna göre Sağlık Bakanı konu hakkında açıklama yaptı. 2021 yılı sağlık personeli ile işçisi (temizlik görevlisi ve güvenlik görevlisi) alımına yönelik açıklamalar yapıldı.

Sağlık Bakanından 2021 Yılı Personel Alımı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2021 yılı personel alımına yönelik "Toplam 73 bin 527 aldık. Bunun 41 bini hekim dışı personel aldık. Şu anda 12 bin personel alımı yapıyoruz. 2021 için de alıma devam ediyor olacağız." resmi açıklamasında bulundu. Buna göre aktif olarak devam eden ve birkaç gün içerisinde sonuçlanacak olan 12 bin personel alımının sonuçlanacağı belirtilirken 2021 yılı için alımlarında devam edeceği söylendi.

Hangi Pozisyonlara Alım Olacak?

2021 yılında doktor, hemşire, ebe, teknisyen ve tekniker gibi kadrolara alım yapılacağı gibi işçi kadrosu için ise temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, hasta bakım elemanı vb. gibi pozisyonlar dahilinde atamanın yapılacağı beklenmektedir. En son Sağlık Bakanlığı Mart ile Nisan ayı gibi Türkiye geneli olmak üzere toplam 14 bin işçi alımı gerçekleştirmişti. Personel ve işçi sayısı OECD ülkelerine göre halen düşük olduğundan dolayı uzun bir süre daha atamaların yapılacağı tahmin edilmektedir.

Editör: TE Bilisim