Ülkemizin önemli kamu şirketleri arasında yer alman ve e-ticaretten kargoculuğa kadar pek çok alanda hizmet veren PTT bilindiği üzere uzun bir süredir alım yapmıyor. Özellikle korona virüs ile mücadele kapsamında PTT neredeyse bir çok noktada ki şubesini kapatma kararı aldı. Bu kararın ardından PTT şubelerinde çalışan kamu personelleri havuzda biriktirildi ve uygun noktalara gönderildi. PTT'nin kısa sürede 5 bin kamu personeli alımı ilanı beklenmektedir. Peki bu ilan ne zaman yapılacak, ilana başvuru yapacak olan adaylardan aranmakta olan şartlar nelerdir?

Kimler Başvuru Yapabilir?

PTT tarafından ilan geldiğinde adayların müracaat edebilmesi için istenen lisans ve ön lisans bölümlerinden mezun olması gerekmektedir. PTT lise mezunlarını işe almamakta olup (taşeron hariç) KPSS'den adayların yüksek puan almaya özen göstermesi gerkeiyor çünkü tavandan tabana sıralama mevcuttur. Yine adaylardan dağıtıcı pozisyonu için boy şartı aranabilmekte olup başvuru yapacak kişilerin otuz altı yaşından da gün almamış olması gerekiyor.

İlan Ne Zaman Gelir?

Sayıştay Raporlarında PTT'nin personel eksikliğine dikkat çekişmişti ancak pandemi süresi ile neredeyse pek çok noktada ki PTT şubesi işlem azlığı nedenfni ile kapatıldı. Bu sebepten dolayı şu anda açık kalan diğer PTT şubelerinde ki personel sayısı bir hayli artmış durumdadır. TBMM'de bütçe görüşmeleri bittikten sonra PTT'ye yönelik nasıl bir karar çıkacağı ilanın tarihini belirleyebilir.

İlan geldiğinde kaçırmak istemez, bildirim almak istersen uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan