Posta ve Telgraf Teşkilatı lisans ve ön lisans mezunu 1038 personel alım yapacağını duyurdu. Başvuru yapmak isteyen adaylar istenilen belgeler ve koşullar haberimizde belirtilmiştir. 

Posta ve Telgraf Teşkilatı KPSS puanı ile alım yapacağı branşları şu şekilde bildirdi. Avukat, mimar, iç mimar, bilgisayar mühendisi, elektrik mühendisi, inşaat mühendisi ve harita mühendisi olarak belirtildi. Adaylar kadrolara başvurabilmek için KPSS'den en az 75 puanı almış olması gerekmektedir.

İlan edilen kadrolara başvurmak isteyen adaylar başvuru linkini takip edebilirler. Ancak biraz hızlı olmaları gerekmektedir çünkü beş (5) günün sonunda başvuru kanalı kapatılacaktır.

Endüstri mühendisi, görsel sanatlar, medya, grafik tasarım, Fransızca, Çince, İspanyolca, Arapça, radyo-tv sinema, bilgisayar teknikeri, elektrik teknikeri, makina teknikeri, inşaat teknikeri, harita teknikeri mezunu adaylar ise KPSS sınavından en az 70 almış olmaları gerekmektedir. Bu bölümü bitirmiş olan adaylar Posta ve Telgraf Teşkilatında gişe ve büro görevlisi olarak çalışacaktır.

Dağıtıcı olarak görev yapacak olan adayların en B sınıfı ehliyeti olmakla beraber A2 sınıfı sürücü belgesine de sahip olması gerekmektedir. Açıklamada detay verilmediği için adayların iki ehliyete de sahip olmaları gerektiğini düşünmekteyiz. Dağıtıcı pozisyonunda çalışmak isteyen adaylar KPSS'den en az 50 puan almış olmaları gerekmektedir. 

PTT yaptığı açıklamada kontenjanları şu şekilde açıkladı. 711 Gişe ve Büro görevlisi, 25 Tekniker, 35 Mühendis, 5 Avukat, 257 Dağıtıcı, 3 Mimar ve 2 İç Mimar olarak belirtildi. Başvuruların dolması ile birlikte adaylar pozisyonlarda çalışmadan önce sözlü sınavlara tabi tutulacak. Bilgi sınavı ya da genel kültür sınavı yapılması hakkında her hangi bir detaya yer verilmedi.
Editör: TE Bilisim