Ülkemizin en büyük kurumları arasında yer almakta olan Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT her sene büyüme oranını ciddi düzeyde ilerletmekte olup şu anda neredeyse bir çok eve 5 dakika ya da 10 dakikalık mesafe de Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT bulunmaktadır. Açık pozisyonlarına aralıklarla memur alımı gerçekleştirmekte olan Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT geçtiğimiz 2019 yılında her hangi bir atama yapmadı ve adaylar gözlerini PTT'nin 2020 yılında yapmayı planladığı memur alımına çevirdi. Peki Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT'nin memur alımında yaş şartı ne olacak, yaş şartında her hangi bir esnetilme yapılacak mı?

Yaş Şartı Ne Olacak?

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT'nin geçtiğimiz senelerdeki yayımlamış lduğu ilanlara bakıldığında adayların 35 yaşından gün almamış olması isteniyor. Yani adayın 18 yaşından küçük ve 34 yaşından ise büyük olmaması tercih edilmektedir. Pek çok kişi bu şartın kaldırılması ya da esnetilmesini talep ediyor ancak resmi bir duyuru gelmediği için  ilgili yaş konusunda düzenleme yapılır mı net olarak bilinmemektedir.

Yaş Şartı Daraltılabilir Endişesi Var

Çok sayıda Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS puanı yükse adaylar PTT'nin memur alımında yaş şartını esnetmesini istemektedir. Ancak bazı ajanslardan geçen son dakika bilgilerine göre Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT'nin memur alımındaki yaş şartını daha da daraltacağı bilgisi yer alıyor. Buna göre PTT 18 yaşından başlayarak kadınlarda en fazla 27 yaş ve erkeklerde ise en fazla 32 yaşındaki adayları alacağı bilgisi var. Fakat insan kaynaklarından resmi bir açıklama ya da duyuru gelmediği için şimdilik bunların sadece iddia olduğu bilinmektedir.

Editör: TE Bilisim