Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT, şu anda Türkiye'nin her il ve ilçesinde hizmet vermektedir. PTT şu anda şubeleri aracılığı ile bir çok ödeme tahsilat işlemlerini gerçekleştirdiği gibi yine kuryecilik alanında da Türkiye'nin önde gelen markaları arasında yer almaktadır. Özellikle son çıkan e-PTTAVM aracılığı ile kargoculuk alanında iyice büyüme sağlayan PTT açık pozisyonları için memur alımları da gerçekleştirmektedir. PTT yaptığı son düzenleme ile alım ilanlarına artık KPSS şartı getirecekti peki taban müracaat puan şartı kaç olacak?

TABAN BAŞVURU PUAN ŞARTI KAÇ OLACAK?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT tarafından 2018 yılında binlerce kişilik personel alımı yapılmış ancak hem KPSS şartının aranması hemde yazılı sınav yapılmasın PTT'nin hakkı olmadığı gerekçesi ile alım ilanı iptal edilmişti. Buna göre PTT artık ilanlarını KPSS şartsız yapmakta ve yazılı sınav düzenlemekteydi fakat geçtiğimiz ay yayımlanan duyuru ile alım ilanlarına yeniden KPSS şartının getirileceği belirtilmişti. Yani PTT sadece KPSS puanı ile alım yapabilir. Peki alım böyle olursa taban kaç KPSS puanı ile müracaatlar alınır?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi PTT tarafından resmi bir açıklama olmadığından dolayı memur alımına adayların kaç puan ile mrüacaat edeceğine yönelik net bir bilgi bulunmamaktadır. Fakat son alımlarını PTT 70 KPSS üzerinden yapmaktaydı. Bu yüzden 4 yıllık lisans bölümlerinin 70 KPSS ile atama yapması bekleniyor. 2 yıllık ön lisans dağıtıcı pozisyonuna başvurabilen aday sayısı az olduğundan dolayı 60 KPSS ile de atamaların yapılabileceği ön görülmektedir. Yine PTT cephesinde net bir bilgi yayımlanırsa sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

Editör: TE Bilisim