Ülkemizin en önemli kuruluşları arasında yer alan ve binlerce kişiye istihdam sağlamakta olan Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT aralıklarla yeni personel, memur alımlarını gerçekleştirmekte olup memur alımı ilanlarını insn kaynakları bölümü aracılığı ile duyurmaktadır. Buna göre PTT uzun bir süredir memur alımı yapmamakta olup 2020 yılında memur alımı yapması bekleniyor. Memur alımlarının ise 14 farklı pozisyon için yapması ön görülüyor. Peki bu pozisyonlar nelerdir?

Memur Alınması Beklenen Pozisyonlar

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT'nin hemen aşağıda verilen listedeki kadrolar için memur alımları yapılması beklenmektedir. Tabi son karar PTT tarafından verilecek olup pozisyonlarda azalma ya da çoğalma olabilir. Bu yapılacak olan personel eksikliği kadrosuna göre değişiklik göstermektedir.

  1. Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık)
  2. Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik) 
  3. Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık)
  4. Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama)
  5. Gişe ve Büro Görevlisi (Firma elemanı)
  6. Postacı - Dağıtıcı
  7. Mühendis 
  8. PTT Uzman Yardımcısı
  9. Tekniker - Teknisyen
  10. Avukat
  11. PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık)
  12. PTT Uzman Yardımcısı (Endüstri Mühendisi)
  13. PTT Uzman Yardımcısı (Hukuk)
  14. Mimar 

Memur Haberleri Nerede Başladı?

PTT'nin bir süredir memur alımına yönelik açıklamaları yoktu. Peki memur alımı iddiaları nereden çıktı? PTT tarafından yapılan resmi "Birlik Haber Sen 'in talebi doğrultusunda sadece 5600 performans puanına bağlı kalınmadan sahada iş gücü incelemesi yapılmasına, bu doğrultuda çıkacak sonucun yönetime sunulmasına karar verilmiştir. " açıklaması ile birlikte çok sayıda aday umutlandı ve 2020 yılında yeni bir memur alımı yapılabileceğini düşünmeye başladı.