Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan 5 bin PTT personel alımı için başvuru süreci bugün itibariyle başlatıldı. Başvurusu kabul edilen adaylar, önce yazılı ardından sözlü sınava girecek. PTT yazılı sınavları 17 farklı merkezde gerçekleştirilecek PTT AŞ Bünyesine Alım Yapılacak Pozisyonlar: . 1623 postacı . 200 tekniker . 2625 gişe personeli . 82 avukat . 470 mühendis Alımı yapılacaktır. Sınav başvuruları 21 Mayıs'ta sona erecek. Alınması planan 1623 postacının, 1000 adaylardan 623'ü taşeronlardan, 2625 gişe personelinin de 2 bin 25'i adaylardan 600'ü taşeronlar arasından seçilecek.

SINAVLAR HANGİ İLLERDE YAPILACAK?

Yazılı sınavlar; İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Samsun, Van, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Eskişehir, Kocaeli, Kayseri, Konya, Malatya, Erzurum olmak üzere 17 farklı merkezde gerçekleştirilecektir.

YAZILI SINAV NE ZAMAN YAPILACAK?

Sonuç bilgilerinin ne zaman yayımlanacağı henüz belli olmadı fakat herhangi bir yazılı veya sözlü açıklama yapıldığında www.ptt.gov.tr veya http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden duyuru yapılacaktır. Yazılı Sınavlara Adaylar Nasıl Giriş Yapacak? Fotoğraflı ve onaylı T.C. Kimlik Numarasını gösteren bir kimlik belgesi ile girebilecektir. Adaylar yazılı sınav giriş belgesini yazılı sınavı yapacak kurumun internet adresinden T.C. kimlik numarasını girerek alacaktır. İlan edilen pozisyon sayısı kadar asil ve yedek aday belirlenecek. Ücretin 60 lira olduğu sınavı kazananların kadrosu, idari hizmet sözleşmeli olarak yapılacak.

Editör: TE Bilisim