PTT (Posta Telgraf ve Telefon A.Ş.) 2019 yılı memur ve personel alımları için çok önemli açıklamalar geldi.

PTT A.Ş.'nin ve iştiraklerinin ticari kurumsal hedefleri doğrultusunda dünya markası hedefi için yeni açıklamalar yapıldı. PTT Genel Müdür Kenan Bozgeyik yaptığı değerlendirmelerde Türkiye çapında yürütülen ticari faaliyetlerin, yurtdışına taşıma hedefleri olduğunu belirtti. Özellikle geçtiğimiz yılda yapılan açıklamaların ardından PTT'ye 2019 memur personel alımları noktasında adayların ilan açıklanması beklentileri devam ediyor. Buna göre dünya genelinde yeni irtibat noktaları ve ticari faaliyetler personel alımları noktasında adayları daha çok heyecanlandırdı. PTT genel Müdürü Kenan Bozgeyik mevcut çalışan sayısı ile yeni yapılacak personel alımları ile hedeflerini belirtti.

PTT 58 BİN PERSONEL ALIMI;

PTT'de 5 bin 87 iş yerinde görevlendirilen 42.267 personel ile faaliyetlerini sürdürüyor. Genel Müdür Bozgeyik, yeni iş yeri sayısı hedefini 15 bin olduğunu ifade etti. PTT açıkladığı hedefler doğrultusunda resmi internet sitesi üzerinden gerçek ve tüzel kişilerin başvuru yapabileceği acentelik başvuruları alıyor. Buna göre dünya çapında ve Türkiye genelinde 10 bin iş yeri daha açılacak. Personel hedeflerinde ise 2023 yılına kadar 100 bin personel sayısına ulaşma hedeflerinin olduğu ifade edildi. Buna göre 2023 yılına kadar 58 bin personel istihdamı daha yapılacak. Genel Müdür Kenan Bozgeyin'in açıklaması şu şekilde; "Ülke genelinde tamamı otomasyona açık 5 bin 82 işyeri ve 42 bin 267 personelle hizmet veriyoruz. Hiçbir banka ATM'sinin olmadığı 91 yerleşim yerinde sadece Pttmatikler var. Yurdun dört bir yanında varız. Fakat bu sayıyı elbette yeterli görmüyoruz. 100 bin çalışan ve 15 bin iş yerine ulaşmak, dünya genelinde önemli noktalarda irtibat noktaları açmak 2023 hedeflerimiz arasında." Bu alımlar hangi kadrolarda gerçekleştirilecek.

KADROLAR;

İstihdam yapılacak personellerin şu kadrolarda olması bekleniyor. Avukat, Mühendis, Mimar, Uzman Yardımcısı(Hukuk, Tercümanlık, Mühendislik), Tekniker, Gişe ve büro görevlisi (sigortacılık, bankacılık, pazarlama, lojistik) postacı dağıtıcı kadrolarında olacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim