Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde yer almakta olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi bilindiği üzere dünya markası olma yolunda emin adımlar ile yürümeye devam etmekte olup özellikle beş yl içerisinde şirkete büyük yatırımlar yapılacak.

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından geçtiğimiz sene yapılan açıklama da 5 yıla kadar PTT'nin toplam çalışan sayısının 100 bine çıkartılacağı ve iş yeri sayısının da 15 bine yükseltileteceği müjdesi verilmişti. Yani PTT'nin 5 yıla kadar yeni 60 bin memur alımının daha yapılacağı müjdelenmişti.

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylarımızın şu konuda dikkat etmesi gerekiyor. PTT'nin 60 bir memuru alımı yapmasına yönelik geçtiğimiz sene bir açıklama yapılmıştı ancak şu anda hali hazırda 60 bin kişilik veya birkaç bin kişilik aktif memur alımı ilanı bulunmamakta olup PTT'nin ihtiyaçlara göre yakın zamanda bir ilan yayımlayarak memur alımı yapması bekleniyor.

Tabi PTT'nin büyüme oranına göre 60 bin kişilik memur alımı sayısı daha da artırılabilir ya da duruma göre azaltılabilir ancak bu sene PTT'ni geçen seneden kalan 2 bin 500 kişilik atamayı ilk olarak gerçekleştirmesi ve ardından diğer atamalar için ilanlarını hazırlaması bekleniyor. Şu anda PTT'nin aktif olarak memur alımı ilanı bulunmamaktadır ve yakın zamanda beklenmektedir.

Editör: TE Bilisim