Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan kamu kurumlarından bir tanesi olarak bilinen Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT her sene büyüme oranını geliştirmektedir. Özellikle son dönemlerde kargoculuk ve e-ticaret sektöründe lider marka halinde gelmeye başlayan PTT büyüme oranını istihdama katkı sağlayarak geliştirmeye devam ediyor.

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT'nin geçtiğimiz 2017 yılının son atamasında 2 bin 500 kişilik alımı Danıştay tarafından durdurulmuştu ve PTT'nin bu sene ciddi bir atama yapması bekleniyordu. Alımlar ne zaman yapılacak derken Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından yapılan açıklama ile 5 bin kişilik memur alımı yapılacağı belirtildi. Peki alımda aranacak şartlar nelerdir?

ARANACAK ŞARTLAR NELERDİR?

PTT'nin alımında gişe ve büro görevlisi için adayların lisans mezunu olup ve gerekli bölümlerden mezun olması gerekiyor, dağıtıcı alımında yine adayların ön lisans mezunu olması gerekli bölümleri bitirmiş olması gerekmektedir. Öte yandan hizmetli, şoför, avukat, mühendis, bekçi gibi kadrolara alım yapılacak mı bilinmiyor ancak yapılırsa şoför, güvenlik görevlisi, hizmetli vb. gibi pozisyonlar için en az lise mezunu şartı aranacaktır.

Öte yandan Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS şartı aranacak mı, aranmayacak mı halen merak konusu bu konuda kesin bilginin verilmesi için PTT insan kaynaklarından yazılı açıklamanın yapılması beklenmektedir. PTT bilindiği üzere Danıştay ile yaşadığı sorun nedeni ile personel alımı yönetmeliğini değiştirdi bu sebepten dolayı adayları yanlış bilgilendirmemek için yeni şartların PTT insan kaynakları tarafından duyurulamasından sonra netlik kazanması bilinmektedir.

PTT 5 BİN ATAMA DETAYLARI BURADA

Editör: TE Bilisim