Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde görevlerini sürdürmekte olan Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında kamuya farklı pozisyonlarda toplam 5 bin kişilik memur alımı yapacağını bildirmişti.

Buna göre PTT'nin 5 bin memur alımı büyük bir sevinç ile karşılandı ancak adaylar ikametgah şartı ile şok oldu. Öyle ki adaylar başvuru yapacakları şehirde en az bir yıldır ikamet ediyor olması gerekmektedir. Yine bu şartı Nüfus Müdürlüklerinden alacakları belgeleri ile kanıtlaması gerekmektedir.

İKAMETGAH ve BÖLÜM ŞARTI

PTT'nin en az bir yıl ikamet ediyor olmak şartının adaylar tarafından kesinlik kaldırılması talep edilmektedir. Öyle ki özellikle ikametgah şartından dolayı büyük şehirlere yapılacak olan atama puanlarının zirve yapması ve bazı ufak şehirlerdeki atamaların ise oldukça düşük olması beklenmektedir.

Yine PTT 5 bin kişilik memur alımında alım yapacağı tüm pozisyonlar için bölüm şartı eklemiştir. Yani adayların bu pozisyonlara başvuru yapabilmesi için mutlaka ilgili bölümlerden mezun olması gerekiyor. Adayların bir çoğu farklı bölümlerden mezun oldukları KPSS puanlarının oldukça yüksek olduğu ancak yüksek olmasına rağmen atamaların olmamasından kaynaklı kamuya atanamadığını ve PTT'nin pozisyonlar için aradığı bölüm şartlarını kaldırması ya da başvuru yapabilecek bölüm sayısını artırmasını talep etmektedir.

Editör: TE Bilisim