Birçok adayın merakla beklediği ve açıklandığı günden bu yana yayınlanma tarihine gün sayılan PTT 5 bin alımının 2019 yılı bitmeden yayınlanması bekleniyor. Bu noktada PTT KPSS şartı olmadan gerçekleştireceği 5 bin personel alımında ise son 2 aya gelindi. Merak edilen konulardan biri de alımların nasıl olacağını, hangi kadrolara alım yapılacağını merak etmekte. Bu noktada İşin Olsa olarak 2019’un sonuna yaklaşırken ilgili alım için yer alan bilgiler haberin devamında yer almaktadır.

Başvuru Şartları ve Kadrolar

PTT 5 bin alımında geçtiğimiz alımlara benzer bir şekilde Tekniker, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı, Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık, Bankacılık), PTT Uzman Yardımcısı (Endüstri Mühendisi, Mütercim-Tercümanlık), Gişe ve Büro Görevlisi (Firma elemanı), Avukat, Postacı, Mimar, PTT Uzman Yardımcısı (Hukuk) meslek gruplarında alım olması beklenmektedir.

İlgili meslek gruplarına yönelik başvuru şartlarının ise şu şekilde olması bekleniyor. İlgili ilana başvuru yapmak isteyen adayların sağlaması gereken birtakım şartlar olmakla birlikte bu şartlar arasında Türk vatandaşı olmak, 35 yaşını aşmammış olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, adli sicil kaydı temiz çıkmak, erkek adaylar için askerlik ile ilişkisi bulunmamak şartları aranmaktadır.

Postacı olarak istihdam edilecek olan adaylarda kurum tarafından açıklanacak kılavuzda ilgili meslek yüksek okullarından mezun olmak, en az B sınıfı ile A2 sürücü belgesine sahip olmak, erkeklerde en az 1,68 cm kadınlarda ise en az 1.60 cm boyda olmak ve vücut kitle endeksi değerlerini sağlamak şartları aranmaktadır.Gişe ve büro görevlisi kadrosu için açıklanacak kılavuzda belirtilen 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olmak şartı aranırken istenilen bölüm şartı kadroya göre değişiklik göstermektedir.

Tekniker pozisyonuna başvurmak için ise kılavuzda açıklanacak olan ilgili iki yıl eğitim vere yüksekokullardan mezun olmak,PTT uzman yardımcısı kadrosu için kılavuzda yer alan fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak, ÖSYM tarafından yapılan YDS ya da YÖKDİL sınavından en az 70 puan almak,Mimar pozisyonuna başvurmak için ise fakültelerin kılavuzda açıklanacak olan bölümleri ile İç Mimari, İç Mimarlık, İç Mimari ve Çevre Tasarımı ile İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümlerinden mezun olmak,Mühendis pozisyonu için ise fakültelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak ve YDS ya da YÖKDİL sınavlarından en az 60 puan almış olmak özel şartları yer alabilmektedir.

İlan Ne Zaman Yayınlanacak?

İlgili alım için geçtiğimiz günlerde Birlik Haber Sen ile PTT arasında yapılan görüşmede ilan tarihi hakkında da bir açıklama yapıldı. Buna göre açıklamada “PTT Anonim Şirketi bünyesindeki işyerlerinde yaşanılan sıkıntı ve sorunların çok önemli kısmının personel eksikliği ve yetersizliğinden kaynaklandığı anlaşıldığı” ifadelerine yer verilirken alımın kasım ve aralık aylarında gerçekleşmesine muhtemel olarak bakılıyor.

Editör: TE Bilisim