Ülkemizin en önemli şirketleri arasında yer almakta olan Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT bilindiği üzere Türkiye'nin dört bir yanında binlerce yeni şube açtı. Açmış olduğu şubeler vasıtası ile bir çok ödeme yöntemi ile en çok tercih edilen tahsilat merkezleri arasında yer almakta olup Türkiye'nin her noktasına gönderim sağladığı kargolar aracılığı ile en başarılı kargo şirketleri arasında yer almaktadır. Buna göre PTT'nin düzenli olarak personel alımı yaptığı görülmekteydi ancak geçtiğimiz sene memur alımı yapılmadı ve PTT'nin uzun bir süredir memur alımı yapmayışı dikkatleri çekerken pek çok aday PTT'nin yeniden ne zaman memur alımı yapacağı büyük bir merak ile beklenmeye devam ediyor. Peki 2020 yılında PTT memur alımı yapacak mı?

MEMUR ALIMI YAPILACAK MI?

PTT, Türkiye'nin dört bir yanında şube açtı fakat bu şubelere personel alımı yerine diğer şubelerden kaydırma gerçekleştirdi. Oluşan boşluklar için memur alımı yapıldı ancak 2019 yılında her hangi bir atama ilanı kamuoyuna duyurulmadı. Bu sebepten dolayı gözler şimdi PTT'nin 2020 yılında memur alımı yapıp yapmayacağına çevrilmiş olup bu sene Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS olduğundan dolayı PTT'nin KPSS sonuçları açıklanana kadar bekleyip beklemeyeeceği de merak edilen sorular arasında yer almaktadır.

Bun göre PTT'nin bu sene memur alımı yapması ön görülüyor ancak Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS sonuçlarının açıklanmasından sonra mı yapılır yoksa 2018 yılında yapılan KPSS puanı ile mi atamalar gerçekleştirilir bu konu hakkında henüz net bir gelişme bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilisim