Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyeside görevlerini sürdürmekte olan Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT son yıllarda ciddi bir büyüme göstermektedir. Özellikle PTT kargonun gelişmesi, e-PTT AVM'nin internet pazarında söz sahibinin olması üzerine PTT markası dünya da tanınan bir dev olmaya başladı. Daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan duyurularda Türkiye'nin dört bir yanında binlere PTT şubesinin açılacağı belirtilmişti. PTT şubeleri açılmaya devam edildikçe memur alımları sürmeye devam ediyor. Peki PTT 2019/1 memur alımı ne zaman yaplacak?

PTT MEMUR ALIMI

Posta ve Telgraf Teşkilatı PTT düzenli olarak farklı pozisyonlar için memur alımları yapmaya devam etmektedir. Ancak PTT insan kaynakları aracılığı ile resmi bir duyuru olmadığı için memur alımının hangi tarihte yapılacağı net olarak bilinmemektedir. Fakat PTT'den daha önce yapılan duyuruda alım yapılacak memur sayısının emekli olacak memur sayısına orantılı olarak yapılacağı belirtilmişti. Ancak bu açıklamanın dışında PTT'nin büyüme göstermesi de memur alımlarının artmasına yarayacaktır.

PTT'nin 2023 yılına kadar 55 bin memur alımı yapması ön görülmektedir. Bu sene yine geçtiğimiz senelerde olduğu gibi 2 bin ile 5 bin arasında bir personel alımı yapılabilir. Alımların büyük bir çoğunluğunun gişe memuru, büro memuru ve dağıtıcı kadrosu için yapılması beklenmektedir. Özellikle PTT kargonun gelişim göstermesinin üzerine dağıtıcı pozisyonlarına yapılan atamalar da bir hayli arttı. PTT'nin şube açma hızı giderek arttığı için gişe memuru ve büro memuru kadroları için de yüksek derecede memur alımları yapılabilir.