Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde faaliyetlerine devam etmekte olan Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketinin bir dünya markası olması için hükümet adımlarını atmaya başladı. Buna göre Türkiye'nin dört bir yanında her eve 10 - 15 dakikada mesafede PTT şubesi olması için yatırımlar yapılıyor ve binlerce memur alımı gerçekleştirilmektedir.

PTT geçtiğimiz sene KPSS 2017/1, 2017/2 ve 2017/3 atamaları ile binlerce memur alımı yapıyordu fakat Danıştay'dan gelen açıklama ile 2 ve 3. atamalar iptal edildi. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalar ile KPSS 2017/2 atamalarına müjde geldi ve kazanan adayların yerleştirileceği belirtildi ancak KPSS 2017/3 atamalarında halen ses seda yok.

ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA YAPILDI!

Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketine son günlerde çok sayıda talep iletilmekte olduğundan dolayı KPSS 2017/3 atamaları hakkında önemli bir açıklama yapıldı. Buna göre KPSS 2017/3 ile 2 bin 500 memur alımı hususunda yapılan açıklama da bu atamalara ilişkin sözlü mülakatların yapılmadığı ve Kanun Hükmünde Kararnamaler ile her hangi bir düzenleme yapılmadığından memur alımı mağduriyetlerinin giderilemediği belirtildi.

PTT 2 bin 500 memur alımı mağduriyetlerinin giderilmesi için ancak KPSS 2017/3 atamaları hakkında bir KHK'nın çıkması ya da Danıştay'ın tekrar konuya el atması gerekmektedir. PTT'den ya da diğer kurumlardan konu hakkında açıklamalar gelirse İşin Olsa ekibi olarak sizlere ileteceğiz.

Editör: TE Bilisim