Geçtiğimiz günlerde haberini yaptığımız içerik ile POMEM ve Polis Özel Harekat hakkında Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşme yapıldığını belirtmiştik. Pek çok adayın beklemiş olduğu meclis görüşmesinden her hangi bir detay var mı? İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya mecliste soru önergesinde bulunulmuştu peki neler yaşandı? Neler oldu

MECLİSTE NE SORULMUŞTU

Türkiye Büyük Millet Meclisinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya soru önergesinde bulunulmuştu. Peki ne sorulmuştu. Peki aday alımlar hakkında müjdeli bir haber bekliyor ancak mecliste Süleyman Soylu'ya alımlar hakkında değil yaş hakkında soru önergesinde bulunulmuştu.

İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Süleyman Soylu'ya bulunduğu soru önergesinde taş ibaresinin 31 Aralık'tan 1 Ocak tarihine çekilip çekilmeyeceğini belirtmişti. Bilindiği gibi yaş ibaresinde 31 Aralık tarihi yazdığı için pek çok aday bir günden dolayı müracaat edememektedir.

EGM'NİN İHTİYACI Var

Yine Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaş şartının 31 Aralık'tan 1 Ocak'a alınması istendiği gibi özellikle hain darbe girişimi ile Emniyet Genel Müdürlüğünün de polis alımına ihtiyacı olduğu belirtilerek alımların en kısa sürede yapılması gerektiği belirtilmiş oldu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konu hakkında açıklama yapması ve yakın zamanda POMEM, PÖH alımlarının yapılması beklenmektedir.