İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü 27. dönem POMEM kapsamında 8 bin polis alımı yapıyor. Polis alımında müracaatlar başladı ve sona erdi. 100 binden fazla adayın müracaat ettiği alımlarda sonuçların ne zaman açıklanacağı büyük bir merakla beklenirken ortada bazı konularda karışıklık bulunuyor. Öyle ki pandemi dolayısı ile sağlık, FYT ve mülakatın aynı gün olup olmayacağı bilinmiyor. Önceki alımlarda sağlık, spor ve mülakat aynı gün yapıldı. Ancak pandemi dolayısı ile kurumlar bazı önlemler almaktadır.

Duyuruda Ne Yazıyor?

POMEM'e yönelik Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz hafta duyuru yayımladı ve aşamaların ne zaman başlayacağını duyurdu. Ancak ilgili duyuruda sadece ön sağlık işlemlerinin 15 Şubat tarihi itibari ile başlayacağı belirtildi. Yani fiziki yeterlilik testi spor ile mülakat hakkında her hangi bir bilgi verilmedi ve buda adayların kafalarında çözülemeyen sorulara sebebiyet verdi.

Bundan önceki alımlarda spor, mülakat ve ön sağlık işlemleri aynı gün yapılmaktaydı. Ancak pandemi sürecinden dolayı ön sağlık, spor ve mülakat aşamalarının farklı günlerde yapılabileceği tahmin ediliyor. Çünkü geçtiğimiz hafta gelen duyuru da ön sağlık aşamalarının 15 Şubatta başlayacağı belirtilirken spor ile mülakat hakkında hiçbir bilgi verilmedi. Eğer düşünülen gibi olura sürecin oldukça uzayacağı tahmin ediliyor.

Editör: TE Bilisim