Polis Olmak İsteyenler Renk Körlüğü Engeline Takılmayabilir!

Polis olmak isteyenler ve bu istekleri uğruna birçok sınava giren adaylar kimi sınavlardan geçmekte, kimilerinden ise geçemedikleri için kalmaktadırlar. Kaldıkları sınavlar özellikle fiziksel ve biyolojik engellerle ilgili olduğunda bunu ne yazık ki aşmak mümkün gözükmemektedir. Ancak hükümetin yaptığı değişiklikler ve kararlar bu engellerin önüne geçebilmektedir.

TGRT Haber'e Soylu'nun geleceğini duyan polis olmak isteyen renk körü mağdurları sorularını hemen ilettiler. Gelen sorulardan biri şu şekildeydi: "Renk körlüğü ikiye ayrılmaktadır. Biri kısmi renk körlüğü, diğeri tam renk körlüğüdür. Özellikle kısmi renk körlüğü olanlar lensler ile bu sorunu çözebilmektedir. Bu nedenle polislikte önümüze renk körlüğü engel olmamalı ve mağdur olmamalıyız. Sayın Soylu'nun bu konuda bir çalışması var mı?

Bakan Süleyman Soylu bu soruya yanıt olarak; bu soruyla kendisinin de çok fazla karşılaştığını belirtti. dünyada yapılan çalışmaları incelediklerini ve dünya çapındaki dosyaların elinde olduğunu söyledi. Elindeki dosyaları arkadaşlarına verdiğini belirterek özellikle kısmi gece körlüğünün polisliğe engel olmaması için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yapılan testin eski olduğunu kabul eden Soylu, bu konuda çalışma yaptıklarının sinyalini vererek müjdesini söylemiş oldu.

Editör: TE Bilisim