Polis olmak isteyen binlerce aday Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılacak olan açıklamayı bekliyor. 24. Dönem alımlarına yönelik olarak ilan geçen haftalarda Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi tarafından yayınlandı. Açıklanan kontenjan ise yalnızca kadın polis alımlarına yönelikti.

Beklenen Açıklama Bakan Soylu’dan Geldi

Özel harekat alımlarına yönelik olarak erkek adaylar ve kontenjan bulunmayan kadın adaylar İçİşleri Bakanlığı tarafından yapılacak olan açıklamayı bekliyor. Merakla bekleyiş devam ederken, beklenen açıklama Bakan Süleyman Soylu’dan geldi.

Soylu, kadın adaylara kontenjan ayrıldığı, ihtiyaç olması halinde tekrar başvuru alınabileceğini söylemişti. Boş kadroların belirlenmesi amacı ile çalışmaların yürütüldüğünü de konuşmalarına ekleyen bakan taleplerin değerlendirileceğini de ekledi.

Adaylar Sesini Duyurmaya Çalışıyor

Polis olma hayali kuran gençler alımların ne zaman yapılacağını merakla beklerken seslerini yetkililere duyurmak adına çeşitli çalışmalar yapıyor. Özellikle sosyal medya platformlarında başlatılan kampanyalar yoğun ilgi görüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak şu an için 25 bin adet özel harekat polisi görev yapmaktadır. Polis olmak isteyen erkek adaylar için artık ilan yayınlanmayacağı ve alımların kurum içinden gerçekleşeceğine dair de bir açıklama da yapıldı.

Bakan Süleyman Soylu tarafından konu ile ilgili yapılacak herhangi bir açıklamayı ya da alım ilanlarını https://www.pa.edu.tr/ adresi üzerinden duyurular bölümünden takip edebilirsiniz. Ayrıca alım yapılacak olması halinde Bakanlık kanadından gelecek açıklamayı da sizlere anında iletmeye devam edeceğiz.

İlan yayımladığında veya herhangi bir gelişme olduğunda anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirmeyi unutmayınız.

Editör: TE Bilisim