İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Türkiye geneli yüz binlerce polis memurları bulunmaktadır. Yayımlanan mezuniyet bilgilerine bakıldığında polislerin çok büyük bir bölümüün lisans mezunu olduğu görülmektedir. Bilindiği üzere komiser olabilmek için de adayların mutlaka lisans mezuniyetinin olması gerekmektedir. Peki EGM bünyesindeki polis memurları komiser olabilir mi, komiserliğe yükselebilir mi, böyle bir hakları varsa neler yapması gerekmektedir.

POLİS MEMURLUĞUNDAN KOMİSERLİĞE

Polis memurlarının komiserliğe yükselme şansları bulunmaktadır. Ancak bunun için ilanlarda belirtilen ve yıla göre değişiklik gösterebilen asgari çalışma yıl şartı, mezuniyet şartı, azami yaş şartı, puan şartı gibi detaylar aranmaktadır. Aralıklarla komiser kadrosunda personele ihtiyaç olduğunda Polis Akademisi Başkanlığı üzerinden ilan yayımlanmakta ve kurum içi komiserliğe yükselme sınavları düzenlenmektedir. Adayların bu sınavlara katılması gerekmektedir.

Ancak her sene bu sınavın yapılmasının garanti olduğu durumu olmadığı gibi polis memurluğundan komiserliğe de yükselmek oldukça zordur. Öyle ki polislerin büyük bir çoğunluğu lisans mezunu olduğu için polis memurluğundan komiserliğe yükselmek isteyen aday sayısı da bir hayli fazladırı.

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim