Polis Akademisi tarafından yapılan bekçi alımlarına önümüzdeki dönemlerde de devam edilecek. Polis Akademisi Başkanı Profesör Dr. Yılmaz Çolak tarafından yapılan son dakika açıklamalarında konu ile ilgili detaylar paylaşılırken, alınacak 8 bin bekçinin 2020 yılına kadar mezun olacağını ve sahada görevlendirileceğini belirtti.

8 Bin Bekçi Alım Duyurusu Sevinç Yarattı

Yapılan bu resmi açıklama ile birlikte bekçilik için alım yapılmasını bekleyen kişilere büyük bir fırsat tanınırken Yılmaz Çolak bugüne kadar yapılmış olan alımlar ile ilgili detayları paylaştı.

Son 5 yıllık süreç içerisinde Türkiye'de polis akademisi tarafından 15 bine yakın komiser yardımcısının yetiştirildiğini belirten Çolak, bu yetiştirilen komiser yardımcılarının dörtte üçünün aktif olarak görevde olduğunu söyledi. Polis yetiştirme konusunda da oldukça yüksek sayılara vardıklarını vurgulayan Çolak, sadece son yıllarda 91 bin polis adayının yetiştirildiğini ve Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatına bu hizmet gücünün sağlandığını ifade etti.

“10 Bin Bekçi Yetiştirdik”

Bekçi alımları ile birlikte Polis Akademisi tarafından bekçilerin de yetiştirilmeye başlandığını söyleyen Başkan, 10 bin 000 bekçinin yetiştirildiğini ve tüm bekçilerin aktif bir şekilde görevine devam ettiğini ifade etti.

2020 yılında yapılacak yeni alımlar ile birlikte bu rakam 18 bin seviyelerine çıkacak.

Editör: TE Bilisim