Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesine bekçi alımı için 2019-1 8 bin bekçi alımı ve 2019-2 187 bekçi alım ilanı yayımlamıştı. Başvuruların devam etmesi ile birlikte Polis Akademisi Başkanlığı son dakika uyarı duyurusu yaptı.

Bilindiği üzere Bekçi alımı için başvuru yapılacak iller ve ilçeler için son 1 yıl içerisinde ikamet ediyor olmak niteliği bulunuyordu. Ancak adaylar ikamet etmedikleri halde bazı ilçeler için başvuruda bulunuyorlar. Bizlerde bu yönde bir çok adaydan sorular alıyoruz. Bize gelen talepler şöyle oluyor " Bekçi alımına Ankara'da yaşıyorum diğer şehirler için başvuru yapabilir miyim " şeklinde sorular alıyoruz. Ancak bize gelen sorulara cevabımız başvuru yapamazsınız oluyor.

Adaylar başvuru kılavuzunu okumadan başvuru yapmayınız niye kılavuzlarda önemli duyuruları görmemişler ki bazı ilçeler için 1 yıldır ikametgahları olmadığı halde sınav ücreti yatırıyorlar. Polis Akademisi Başkanlığının yapmış olduğu duyuruya göre adayların ikamet etmedikleri halde başvuru ücretini yatırmaları oldu ve bu yönde en çok yapılan ilçeler için duyuru yayımladı. Bu ilçeler İstanbul ve Ankara illerinde bulunuyor. Aşağıda ilçeler sizlerle paylaşıyoruz.

ÖNEMLİ UYARI: KILAVUZU OKUMADAN BAŞVURU ÜCRETİ YATIRMAYINIZ!

2019/-2 BEKÇİ ALIM İLANININ DETAYLARI:

Polis Akademisi Başkanlığı 2019-1 8 bin bekçi alımından sonra yeni bir bekçi kadrosu ile 2019-2 kapsamında 187 kişilik boşluk ile İstanbul ve Ankara ilçeleri için Çarşı ve Mahalle Bekçisi alacağını belirtti. Adaylar başvurularına 18 Mart 2019 tarihi itibari ile başladılar ve başvurularını en geç 01 Nisan 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

2019/2 Bekçi Alımı İçin Aranan Şartlar Nedir?

Polis Akademisi başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre adaylardan genel olarak; Trükiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Herhangi bir terör örgütü üyesi olmamak, Başvuru tarihleri içerisinde herhangi bir siyasi parti üyeliği bulunmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Silah taşımasına ve silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir durumu olmamak, Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,Memuriyete engel bir hali bulunmama şartları aranacak.

  • Mezuniyet olarak, En az Lise mezunu olmak veya buna dengi olan okullardan mezun olmuş olmak,
  • İkamet şartı olarak, Başvuru yaptığı İLÇE sınırları içerisinde EN AZ BİR YILDIR ikamet ediyor olmak,
  • Erkek olmak ve Askerliğini yapmış olmak,
  • Yaş olarak, 18 yaşını bitirmiş olmak ve 31 yaşından gün almamış olmak, (18/03/2001 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak ve 18/03/1989 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak),
  • Sağlık Şartı olarak, en az 167 cm boyunda olmak, Beden kitle indeksi 18 ile 27 arasında olmak, Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

Şartları aranacaktır. Başvuru kılavuzu ve kadro dağılımı için Buraya Tıklayınız.

Yeni Gelişmelerden haberdar olmak için ve yeni memur personel alımı ilanlarını cebinize bildirim almak için İşin Olsa Mobil uygulamasını indirerek ve sosyal medya hesaplarımı takip ederek yeni gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.

İnstagram Hesabımız İçin Buraya Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Buraya Tıklayınız.

Twitter Hesabımızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız

İşin Olsa Android Uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

İşin Olsa İOS uygulamasını indirmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim