Polis Akademisi Başkanlığı Ocak ayında yapmış olduğu duyurusunda toplamda bin kişilik kadro ile Komiser Yardımcısı alımı yapacak. Polis Akademisi Başkanlığı duyuruyu resmi internet sitesinde yapmış olup, 50 kadın ve 950 erkek komiser yardımcısı alacak. Adaylardan lisans mezunu olması istenecektir. Ayrıca eğitimler polis Amirleri Eğitim Merkezi kapsamında yapılacaktır. Adayların başvuruda bulunabilmeleri için bazı şartlara uygun olmaları gerekmektedir. Ayrıca Ön Başvuru yapacak adaylar Komiser Yardımcısı olabilmek için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından sınava tabii tutulacaktır. Peki adaylardan hangi şartlar aranacak ve başvurular ne zaman sona erece?

Kimler Komiser Yardımcılığı Alımına Başvuru Yapabilir?

Başvuru yapacak adaylar, Üniversitelerin dört yıllık eğitim veren lisans mezunu bölümlerinden mezun olmak, Son iki yıl içerisinde polislik mesleğinden ceza almamış olmak, hakkında adli soruşturma başlatılmamış olmak, Polislik mesleğinde fiilen iki yılı doldurmuş olmak, 45 yaşından gün almamış olmak (01/01/1974 ve sonrası) şartları aranmaktadır. 

BAŞVURULAR:

Yukarıda belirtilmiş olan tüm nitelikler Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesi aracılığı ile duyurulmuş olup başvuru yapmak isteyen adayların 8 Şubat 2017 ile 15 Şubat 2017 tarihleri arasında Personel Bilgi Sistemi aracılığı ile başvuru yapması gerekmektedir. Ön başvuru yapacak olan adayların komiser yardımcısı olabilmek için sınava girmesi gerekmekte olup sınav ücret 150 TL'dir ve bu ücretinde başvuru sırasında yatırılması gerekmektedir. Başvuru yapmak isteyen adayların detayları aşağıda belirtilmiş olan adresten takip etmesi gerekmektedir.

www.pa.edu.tr