Pomem başvurularında istenilen yaş şartında değişiklik yapılması için düzenleme teklifi sunuldu. Ak Parti tarafından Meclise sunulan teklife göre 3201 sayılı kanunda 24. maddenin değiştirilmesi gündeme gelecek. 10 Ekim tarihinde sunulan teklif detayları şöyle;

İşin olsa ekibi olarak, polis memuru alımlarında yaş şartının esnetilmesi konusunda adayların sesini duyurmuştuk. Adayların beklediği yaş aşrştı düzenlemesi için önemli bir adım atıldı. Polis memuru adaylarının POMEM başvurularında yeni sunulan teklif ile başvurularda istenilen yaş şartı yönetmelik hükümlerinde yer alabilir. Buna göre Ak Parti Tarafından Meclise sunulan teklif şu şekilde oldu.

3201 sayılı Kanun ek 24. madde ikinci fıkrasındaki düzenleme: Madde 2- 4/6/1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanununun ek 24 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "taban puanı almış olanlar arasından sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibarıyla otuz yaşından gün almayan erkek ve kadın" ibaresi "taban puanı almış olan erkek ve kadın" şeklinde değiştirilmiştir." 

Polis Meslek Eğitimi başvurularında bulunacak olan adayların beklediği değişilik için adım atıldı. Yeni gelişmeleri aktarmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim