Milli Savunma Bakanlığından uzun süredir subay alımı ilanı beklenirken geçtiğimiz ay subay alımı yayımlandı ancak sadece mühendis ile öğretmen sınıfı için yapıldı (MSÜ'de görevli). Bugün yeni bir ilan daha yayımlandı fakat bu ilanda mühendis ve öğretmen (MSÜ'de görevli) harici olarak sadece piyade sınıfı için subay alımına başvuru olanağı verilmektedir. Peki tankçı, topçu, hava savunma, personel vb. gibi diğer sınıflara alımlar ne zaman yapılacak?

Tüm Sınıflara Subay Ne Zaman Alınacak?

Milli Savunma Bakanlığı iki ilanda da sadece mühendis ile öğretmen ilanı verirken son ilanında piyade içinde başvuruları açtı peki tüm sınıflara subay alımı ne zaman yapılacak? Buna göre son ilanın müracaatları 10 Aralık tarihinde sona erecek. Diğer ilanında değerlendirmeleri devam ettiğinden dolayı yoğunluğun yaşanmaması için tüm sınıflara subay alımlarının erken Ocak ya da Şubat ayında yayımlanacağı ön görülmektedir.

Mühendis ile Öğretmen sınıfı için iki ilan yayımlandı ve son ilanda piyade içinde başvurular başlatıldı. Bunların mülakatları ve fiziki yeterlilik testleri derken diğer sınıflar için ilanın yayımlanması ve tamamlanması süreci 2021 yılının ikinci çeyreğini bulabilir. Tüm sınıfların subay ilanı geldiğinde anlık bildirim almak ister misiniz? Mobil uygulamamızı indirebilirsiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan

Editör: TE Bilisim