Kamuya ve özel sektöre güvenlik alımları, özel güvenlik ve koruma bölümü mezunlarının durumu ne olacak?

Çok sayıda kişinin eğitim gördüğü, mezun olduğu bir bölüm olan özel güvenlik ve koruma bölümü mezunları, kamuda veya özel sektörde bölüm mezunlarına öncelik verilmesini istiyor. Bu bölümü okuyarak akademik eğitim almış; insan hakları eğitimi, güvenlik eğitimi, hukuk eğitimi, beşeri sistemler, olaylara müdahale esasları, psikoloji gibi eğitimleri almış ve doğrudan bu meslek için yetiştirilmiş nitelikli özel güvenlik ve koruma bölümü mezunlarının, kamuda sesi duyulmayacak mı?

Özel Güvenlik Personeli Alımları - özel güvenlik alımı için sertifika şartları

Özel güvenlik sertifikası alabilmek için çeşitli eğitimler görülmesi ve belirli birkaç şartın sağlanmasıyla; özel sektörde yayımlanan tüm ilanlara başvurular yapılabiliyor. Kamuda da zaten güvenlikler ya polisler tarafından sağlanıyor ya da kamunun iştiraki olan özel işletmelerin bünyesinde bulunan özel güvenlik personellerince bu ihtiyaç karşılanıyor. Ancak bu özel işletmelere yapılan alımlarda yine bu bölüm mezunlarına yönelik değil, sertifikası bulunan herkese yönelik olarak yayımlanıyor.

Özel güvenlik herkesin yapabileceği bir iş olmaktan çıkarılmalı

Özel güvenlik ve koruma bölümü akademik bir eğitim alınarak, öğrenilmesi gereken maksimum bilgiyi edindikten sonra icrasına geçilmesi gereken bir bölüm. Bu bölümün amacının güvenlik ve koruma olması, buradaki elzem durumu da gözler önüne sermektedir. Umuyoruz ki güvenlik personeli alımı için özel güvenlik ve koruma personeli yetiştiren bu bölüm mezunlarına olanak tanınır, nitelikli ve daha kaliteli güvenlik personellerinin kamuda ya da özel işletmelerde görev almasının önü açılır. Elbette ki diğer özel güvenlik personellerinin de yetişmişlik, tecrübe gibi durumları göz önünde bulundurulmalı ancak; bölümün mezunları da unutulmamalıdır.

Özel güvenlik personeli alımları ve yaşanan gelişmelerini ilk siz öğrenmek için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.