Özel Güvenlik görevlerine verilen haklar beğenilmediği için maaşlara yıpranma payının eklenip ücretlerin daha da artması istenmektedir. Mecliste görüşmeler başladı ve yakın zamanda Özel Güvenlik maaşlarına zam yapılması beklenmektedir.

Pek çok site, okul, üniversite, kurum ve kuruluşlar özel güvenlikler ile koruması sağlanmaktadır. Banka personelleri hariç diğer Özel Güvenlik Görevlileri silah kullanmıyor olsa da yıpranmıyor anlamına gelmemektedir. Özellikle basında Özel Güvenlik Görevlerini araştırdığımızda pek çok üniversite olayında ve yurtlarda çıkan kavgaları sonlandırabilmek ve tansiyonu düşürebilmek için kendilerini kavganın içine atmaktadırlar. Ancak Özel Güvenlik Maaşları asgari ücret tutarından başlamakta ve pekte yükselmemektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisine yeni sunulan tasarı ile Özel Güvenlik Görevlilerinin maaşlarına zam yapılması istenmektedir.

Özel Güvenlik Görevlilerinin Kolluk Kuvvetlerinden Farkı Yok

Özel Güvenlik Görevlileri ile Güvenlik Güçleri arasında tabi ki farklar vardır ancak ikisininde hakları savunması gerekmektedir. Bunun için Türkiye Büyük Millet Meclisine sunulan tasarı ile Güvenlik Görevlilerinin maaşlarına yıpranma payının eklenmesi ve bundan dolayı maaşlarında artması istenmektedir.

Pek çok firma anlaştığı kurumdan daha yüksek tutarda ücretler sağlıyor olsa da bünyelerinde istihdam eden Güvenlik Görevlilerine asgari ücret tutarında maaş vermektedir. Genellikle 12 saat boyunca çalışan ve geceli gündüzlü vardiyalara kalan Güvenlik Görevlilerinin işi zor olduğu için yıpranma payının eklenmesi pek çok kişi tarafından kabul edilir gelmektedir. Mecliste yakında oylamaların yapılması beklenmektedir. Muhtemelen her ne kadar tarihin belli olmadığı söylense de Özel Güvenlik Görevlilerinin maaşlarına yıpranma payından dolayı zam gelmesi düşünülmektedir.