ÖSYM'den beklenen duyuru geldi. Az önce yayımlanan duyuru ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı YKS duyurusu yaptı. 2021-YKS Milli Sporcu Yerleştirme İşlemleri için tercihler alınacak. Tercih kılavuzu yayımlanarak süreç başladı.

2021-YKS Milli Sporcu Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihler Tarihleri:

2021-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzunun 7.4 maddesine göre spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için başvurular, 28 Eylül-04 Ekim 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. ÖSYM’ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacaktır. Sadece elektronik ortamda bireysel olarak yapılacak tercihler işleme alınacaktır. Tercih işlemi, 04 Ekim 2021 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Başvuruları Merkezimizce kabul edilen adaylar, tercihlerini yukarıda belirtilen tarihler arasında ÖSYM'nin; https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak bireysel olarak internet aracılığıyla yapacaklardır.

KONTENJAN DAĞILIMI:

Bk.2 2021-2022 öğretim yılında ikinci öğretim öğrencilerinin ödeyecekleri öğrenim ücretleri tablo halinde 2021- Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yer almaktadır.

Bk.3 Bu programı Atletizm, Artistik Jimnastik, Ritmik Jimnastik, Yüzme, Tenis, Basketbol, Futbol, Hentbol ve Voleybol branşlarındaki adaylar tercih edebilecektir.

Bk.4 Bu programı Atletizm, Basketbol, Voleybol, Futbol, Hentbol, Yüzme, Jimnastik, Halter ve Tenis branşlarındaki adaylar tercih edebilecektir.

Bk.5 Bu programı Atletizm, Badminton, Basketbol, Futbol, Golf, Güreş, Hentbol, Jimnastik, Judo, Karate-Do, Kürek, Kano, Masa Tenisi, Ritmik Jimnastik, Sutopu, Sualtı, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme branşlarındaki adaylar tercih edebilecektir.

Bk.6 Bu programı Atletizm, Badminton, Basketbol, Boks, Dağcılık, Futbol, Güreş, Karate-Do, Okçuluk, Taekwondo, Tenis, Voleybol ve Yüzme branşlarındaki adaylar tercih edebilecektir.

Bk.7 Bu programı Basketbol, Futbol, Güreş ve Yüzme branşlarındaki adaylar tercih edebilecektir.

Bk.9 Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünü tercih edecek adayların, Y-TYT'de en düşük 800.000'inci başarı sırasına sahip olmaları gerekmektedir (Ek puansız yerleştirme puanının başarı sırası dikkate alınır).

Adaylar en fazla 8 tercih yapabileceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar tercih süresi içinde tercihlerini değiştirebileceklerdir.

Tercihlerle ilgili genel bilgiler ile tercih edilebilecek yükseköğretim programlarına ve bu programların koşul ve açıklamalarına aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

Kamuoyuna ve adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIGI

2021-YKS Spor Dallarında Üstün Başarılı Olan Adaylar için Yükseköğretim Programları Kontenjan ve Koşulları

Editör: TE Bilisim