ÖSYM tarafından her sene iki kere mülakatsız memur alımı yapılmaktadır. Kurumlar Hazine ve Maliye Bakanlığından onay talep etmekte ve onaylanması halinde ilanın çıkılması için ÖSYM'ye göndermektedir. ÖSYM'ye tüm başvurular kurumlar tarafından geldi ve ÖSYM şu anda nitelik kodlarını hazırlıyor. Buna göre 2020 yılının 2. merkezi yerleştirme ataması ne zaman olacak sorusunun net tarihi belli oldu. ÖSYM 2 bin mülakatsız memur alımı yapacak. Peki hangi tarihte yapılacak, adaylar nasıl başvuru yapılacak?

2 Bin Memur Alımı Ne Zaman Yapılacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM 2020 senesinin ikinci mülakatsız memur alımı tarihini duyurdu. Buna göre 2 bin kişinin alım yapılmasının tahmin edildiği atamanın 30 Aralık tarihinden başlayarak 7 Ocak tarihleri arasında yapılacağı müjdelendi. Peki alımın detayları nedir?

2 Bin Memur Alımında Detaylar Nedir?

ÖSYM ikinci merkezi yerleştirme ataması 2 bin memur alımı 30 Aralık tarihinde yapılacak ve başvurular ÖSYM'nin resmi internet sitesi aracılığı ile gerçekleştirilecektir. Buna göre lise, ön lisans ve lisans mezunlarının tamamı başvurabilecek olup adayların mutlaka Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS'ye girmiş olması ve KPSS'den yeterli puanı almış olması gerekmektedir.

Yeterli puanlar bölümlere göre değişiklik göstermekte olup adayların ne kadar yüksek puan alması kendileri için avantajlı olacaktır. Adaylar mülakatsız olarak direkt olarak işe yerleştirilecektir.