ÖSYM Memur Alımı
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı memur alımı yapıyor. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bünyesinin memur personel ihtiyacını karşılamak üzere toplamda 6 adet memur alıyor. Sizde Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ailesine katılmak için haberimizin devamını inceleyiniz.
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı yapmış olduğu duyuruya göre, düzenlenen giriş sınavı ile toplamda 6 adet farklı bölümlerde memur alacak. Yapılacak olan Giriş Sınavı sözlü ve yazılı olmak üzere iki aşamada gerçekleşecektir. Alınacak olan 6 adet Uzman Yardımcısından sınava katılma şartları adına bazı özel ve genel şartlar bulunmaktadır. Genel şartlara, özel şartlara, başvuru bilgilerine ve sınav bilgilerine ulaşmak için alt kısımda verilen bilgileri inceleyiniz.
KADROLAR:
 - 2 adet Matematik alanında,
 - 1 adet Grafik Alanında,
 - 1 adet Psikoloji alanında,
 - 1 adet Türkçe alanında,
 - 1 adet Bilişim alanında,
Olmak üzere toplamda 6 adet Uzman Yardımcısı alınacaktır.
GENEL ŞARTLAR:
     - Devamlı olarak görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık ve diğer problemleri olmayan adaylar,
     - Düzenlenen giriş sınavı tarihih ocak ayı itibari ile henüz 35 yaşını doldurmamış olan adaylar,
     - 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesinde yer alan şartları taşıyan adaylar,
     - Yurtiçinde en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerin yukarıdaki tabloda belirtilen bölümlerinden birini veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak.
     - 2014 veya 2015 yıllarında yapılan KPSS Lisans sınavları sonucunda, yukarıdaki tabloda yer alan sınav türü ve puanlarına göre asgari puana sahip olmak. Müracaat şartlarını taşıyan adaylar başvuru süresi içerisinde 2014 veya 2015 yılı KPSS Lisans puanları esas alınmak suretiyle en yüksek puandan başlamak üzere sıralamaya tabi tutulacaktır. En yüksek puan alan adaydan başlanarak ilan edilen kadro sayısının 20 katı kadar aday yazılı sınava davet edilecektir
Sınava katılacak olan Uzman Yardımcılarından aranan her bölüm için bazı özel şartlarda mevcuttur ancak bu şartlara ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.
BAŞVURULAR:
Başvuruda bulunacak olan adaylar, 01 Aralık 2015 tarihine kadar, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ais.osym.gov.tr) internet adresinde yer alan “Sınav Başvuru Formu” nu doldurarak internet ortamında müracaat edeceklerdir.  
İlanın Tam Metnini İncelemek İçin Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim