Geçen hafta Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yaayımlanan ve adaylar tarafından uzun süredir beklenen KPSS 2019/2 tercihleri için süreç başlıyor. ÖSYM 2019 yılı İkinci yercihleri ile kamu kurumları bünyelerine en az lise mezunu olmak kaydı ile 1743 memur ve kamu personeli alımı yapacaklar. Tercih süreci bu hafta başlayacak olan merkezi yerleştirmeye kimler katılabilecek? Nasıl Tercih yapılacak? Mezuniyete göre dağılım nedir? İşte tüm detayları İşin Olsa Ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

MEZUNİYETE GÖRE KAÇ KİŞİ ATANACAK?

KPSS 2019/2 tercih kılavuzuna baktığımızda geçmiş dönemlerde de olduğu gibi bu yılda lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu kapsamında memur alımı yapılacak. Alımlar farklı kamu kurumları tarafından yapılacak olup, Lise mezunu kadrolara göre 101 kişi, Ön Lisans mezunu 496 ve lisans mezunlarından 1146 kişi olmak üzere tercih sonuçlarına göre 1743 memur adayı kamuya atanacak.

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

ÖSYM 2019 yılı ikinci dönem tercih kılavuzuna tercih yapacak adaylar bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bu yönde adaylardan, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, 18 yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğni yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca alımlar farklı pozisyonlara yapılacak olup adayların kılavuzda belirtilen pozisyonuna göre özel nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir.

Tercih yapacak diğer kadın ve erkek adaylar burada. TIKLA SENDE KATIL

TERCİH ÜCRETİNE DİKKAT!

Söz konusu KPSS 2019/2 merkezi yerleştirme için Tercih kılavuzuna başvuru yapacak adaylar mutlaka ÖSYM tarafından bildirilen bankalara 20 TL tercic ücretini yatırmaları gereklidir. Tercih ücretini yatırmayan adayların terchleri kabul edilmeyecektir.

DEĞERLENDİRMELER:

Merkezi yerleştirme için adayların değerlendirmeleri KPSS puanı sırasına göre yapılıyor. İlgili kurum ve kadroyu tercih adaylar sıralanarak en yüksek puandan başlanmak üzere en düşük puana kadar kadro sayısı kadar sıralama yapılacaktır.

Bu yönde lise mezunlarından KPSSP94, Ön Lisans mezunlarından KPSSP93 ve Lisans mezunlarından KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gereklidir.

TERCİHLER BAŞLIYOR!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz hafta 26 Kasım 2019 tarihinde yayımlanan kılavuz için tercihler 03 Aralık 2019 tarihinde başlayacak ve tercihlerin en geç 12 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gerekmektedir.

Tercih işlemleri, KPSS-2019/2 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktırAdayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gereklidir.

TERCİH KILAVUZLARI İÇİN BURAYA TIKLA

Editör: TE Bilisim