Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından merak ile beklenen 2020/2 merkezi yerleştirme atamaları duyurusu ve kılavuzu sonunda yayımlandı. Buna göre kılavuzda hangi pozisyonların alım yapıldığı, başvuru detaylarının ne olduğu gibi tüm bilgiler verildi. Öyle ki ortaöğretim, lise mezunlarından mülakatsız 95 memur alımı yapılacak. Atamalar KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacak olup her hangi bir mülakat düzenlenmeyecektir. Peki alımlar hangi pozisyonlar için yapılacak?

Hangi Pozisyonlar İçin Alım Yapılacak?

Lise mezunları, ortaöğretim mezunları arasından 95 memur alımı yapılacaktır. Peki hangi pozisyonlar için alım yapılacaktır? Buna göre Bilgisayar İşletmeni, Hizmetli, Şoför, Memur, Sağlık teknisyeni, Teknisyen ve Vagon Teknisyeni vb. gibi kadrolar için atamalar gerçekleştirilecektir. Peki adaylar müracaatlarını nasıl yapabilir?

Nasıl Başvuru Yapılır?

Lise mezunları arasından 95 memur ataması yapılacak olup ilan bugün duyuruldu. İlgili ilana müracaatlar başlamış olup 7 Ocak tarihine kadar devam edecektir. Adayların müracaatlarını gerçekleştirmesi, tüm kadro bilgileri ve tercih kılavuzu gibi detayları öğrenmek için hemen aşağıda yer alan linki takip etmesi gerekmektedir.

Hangi Puan ile Nereye Başvuracaksınız? Yardım Postu İçin Giriniz

KPSS 2020/2 Kılavuz Haberine Buradan Giriniz