Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile geçtiğimiz haftalarda yayımlanan KPSS 2019/2 memur alımı ilanına çok sayıda aday başvuru yaptı. Yayımlanan ilan da ortaöğretim düzeyinden de memur alımı yapılacağı duyurulmuştu. Buna göre 20 Aralık 2019 öğlen saatlerinde ÖSYM tarafından kamuoyuna açıklama yapıldı ve yayımlanan duyuru ile sonuçların açıklandığı belirtildi. Adaylar şu anda ÖSYM'nin resmi sonuç sayfası üzerinden atanıp atanamadıklarını öğrenebilmektedir. Buna göre ortaöğretim KPSS ataması en düşük 76 puan ile yapıldı. Ortaöğretim Kamu Personeli Seçme Sınavından 76 alan aday kamuya atanmayı başardı.

EN DÜŞÜK 76 KPSS PUANI ile KAPATTI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yayımlanan duyuruda sonuçların açıklandığı belirtildiği gibi ortaöğretim düzeyinden 107 memur alımı yapıldığı hiç bir kadronun boş kalmadığı belirtildi. En düşük aday ise 76 KPSS puanı ile atandı.

İlgili sonuç ekranına bakıldığında toprak mahsulleri ofisi genel müdürlüğü -afyonkarahisar - taşra için 3 teknisyen alımı yapıldı. İlgili kadroya en yüksek 78 kpss puanı ile aday yerleşirken yine aynı kadroya en düşük 76 kpss puanı ile yerleştirilme işlemleri yapıldı. Bu kadro haricinde yine kafkas üniversitesi - kars - merkez için 1 teknisyen alımı yapıldı ve ilgili kadroya yerleşen adayın 79 kpss puanında olduğu öğrenildi. Diğer kadrolar için atama puanlarını öğrenmek için aşağıdaki linki takip ediniz.

EN DÜŞÜK ve EN YÜKSEK KPSS PUANLARI

KPSS 2019/2 SONUÇLARI AÇIKLANDI

Editör: TE Bilisim